Založ si blog

sila ženy je neprekonateľná. .

Anna prijala výrok lekára bez nadšenia. Je tehotná. Spomenula si,ako túto skutočnosť prijala po prvý krát. Nadšenie nemalo konca kraja a radosť dosahovala neskutočné rozmery. Ale..toto je už  piate tehotenstvo. A pri piatom tehotenstve sa to už berie ako  úpne bežná vec.

Doktor si to musel na nej všimnúť,pretože vzápätí ponúkol možnosť interupcie. Anna však ostala zhrozená. Interupciu? NIkdy. Tým si bola istá. Áno, posledné tehotenstvo nedopadlo slávne. Dieťatko potratila a sama takmer prišla o život. Ale..To stále nie je dôvod na to,aby sa podujala na tento ohavný čin. Doktor rezignoval,aj keď vedel,že Anna tým riskuje veľa. No vedel aj to,že nemôže donútiť nikoho dať si preč dieťa. Ani keď mu ide o záchranu matky.

Anna celú vec prebrala s manželom. Prijal to rovnako,ako Anna. Neboli v situácii,kedy príchod novorodenca bol vhodný. Napriek tomu sa začali na neho psychicky pripravovať. K všetkým problémom s rozostavaným domom, chorým otcom a neznášanlivou matkou, a s ich štyroma deťmi prišiel ešte aj tento. A nebol len tak,hocijaký. Annu ohrozoval na živote. To vedeli veľmi dobre všetci.

O tri mesiace neskôr..

Anna sedela s manželom oproti lekárovi a nebola schopná slova. Toto nemôže byť pravda. Prečo ju Boh takto skúša? Vraj je dieťa geneticky poškodené. Vraj nemá šancu na prežitie. Vraj je potrat nutný. Že sa má rozhodnúť. Aké rozhodnutie? Čo za rozhodnutie? Má ho dať preč? Zbaviť sa ho,len preto,že nieje zdravé?  Ako to má,ako matka urobiť? Má aj jedno zo svojich detí dať niekedy utratiť,keď už nebudú nedajbože zdravé? Nie..nemôže to urobiť. Boh jej dal tento kríž a ona ho bude niesť. A On sa o ňu postará. Aj o jej dieťa. Verí mu.

Ešte pozrela na manžela a z jeho očí čitala nerozhodnosť. Chytila ho za ruku a obaja vedeli,že akokoľvek sa rozhodne,budú spolu. Stáť si za jej rozhodnutím.

S istotou v očiach oznámila doktorovi,že interupciu nedovolí. Že keď má potratiť,tak potratí spontánne. Ak spontánny nepríde,tak to dieťa porodí. Nech sa deje,čo sa má diať. Ale všetko prirodzenou cestou.

Doktor im ešte pripomenul všetky možné rizika vrátane Anninej smrti a akceptoval ich rozhodnutie.

O tri mesiace neskôr..

Anna s manželom stále ešte tehotná sedela oproti lekárovi. Tehotenstvo prebiehalo viac-menej normalne.. Len tá hrôza z návštev nemocnice..Všetci jej to neustále pripomínali,ako keby mohla na to zabudnúť. Fyzicky to znášala dobre. Psychicky menej,ale modlitba jej dodávala silu..A život plynul..Vo večnom kolotoči..

O tri mesiace neskôr..

Anna porodila dcérku..Evičku..A Evička žila. Dali ju do inkubátora a nevládna Anna vyčerpaná pôrodom strávila pri ňom celý čas. Vyžiadala si od lekárov,aby mohla ležať hneď pri nej. Umožnili jej to. Vedeli,že dievčatko neprežije noc. A vedeli,že statočná Anna si aspoň toto od nich zaslúži. Hneď,ako sa Anna pozbierala z pôrodnej vyčerpávačky, požiadala personál ešte o jednu službu. Chcela vybrať Evičku z inkubátora. Doktori nechápavo hľadeli jeden na druhého,ale nakoniec povolili.

Anna si vzala to malé dieťatko do náručia,tuho ho privinula k sebe a z hebkých líčok jej prstami jemnučko zotierala vlastné slzy. A modlila sa. A v modlitbe ďakovala Bohu aspoň za toto. Že mohla priviesť na svet dieťa..Ďieťa,o ktoré mal záujem ON.

Anna držala malú pri sebe tak dlho,kým nevydýchla naposledy..

Človek mieni. .

05.02.2021

Antigenove testovanie.. Nestastne.. Od novembra som ako pendler testovana dvakrat do mesiaca.. Aj teraz som planovala a registraciou si potvrdila termin na 3.2.. Lenze co cert nechcel, planovana cesta do zahranicia sa na vikend zrusila, teda rozumne bolo o par dni posunut aj test, aby vydrzal 14 dni co najdlhsie.. To nebol predsa problem.. Cez kontaktny formular som odoslala poziadavku, a [...]

Prežila som XIII. ..

05.09.2020

Kapitolka trinasta Den zacal, ako kazdy iny.. O piatej uz mi vonia kava na stole. Popijam ju s janou, ktora je v tej istej budove, no nesmieme sa stretnut. Pijeme ju cez messenger, popripade si volame. Jana je trosku nervoznejsia. Chapem ju. Po 5tich tyzdnoch ide domov.. Ja som na tom lepsie psychicky, lebo idem z domu.. Aj ked domov.. Aj ked.. Tazko povedat. Cela situacia je taziva. Este len [...]

Prežila som XII. .

03.09.2020

Kapitolka dvanasta Odrazu je den testovania. Ohlaseni su na 9:30 a my sa naivne domnievame, ze to tak aj bude. Ranajky nam prinesu o cosi skor, pretoze dve hodinky pred testom sa nemoze jest, ani praktikovat ustnu hygienu. Na ranajkach nas prekvapila jedna vec. Vzdy sme mali na pitie caj, alebo bielu kavu, alebo dzus.. Odrazu nejaka sladka voda.. Mne to, priznam sa, vobec neprislo divne. Len [...]

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

missellie

Píšem, čo žijem.. A žijem, čo píšem..

Štatistiky blogu

Počet článkov: 96
Celková čítanosť: 213665x
Priemerná čítanosť článkov: 2226x

Autor blogu