Založ si blog

Keď volený stratí jediným činom voliča. .

Netuším, či vie, čo sa stalo.. Predpokladám, že ani nie.. A netuším ani, či mu na tom záleží.. Ale dúfam, že áno.

 

Čo sa stalo?

 

V jednom nemenovanom meste sa chystá otvorenie nového obchodného reťazca. Samozrejme tomu predchádzalo veľa problémov, ktoré sa museli riešiť okrem iného aj na úrovni mesta. A tak sa spoznal primátor s najvyšším pre budúci obchod. Keď všetko zdarne prebehlo, začali hľadať personál. Asi mesiac prebiehalo výberové konanie, ktorého sa samozrejme zúčastnili stovky ľudí (lebo doba nepustí.. ). Neviem, či je zrejmé, ale pre istotu.. Výberovým konaním som prešla a tak som sa stala súčasťou tímu a veľmi ma to teší. Šok ale prišiel, keď sme sa stretli prvýkrát celý kolektív. Neviem akým zázrakom, či iným nevysvetliteľným javom sa do tímu dostala aj jedna moja známa, ktorá nie je celkom psychicky v poriadku. Má síce vysokoškolský titul, ale ten na nej zanechal aj iné stopy, ako vedomostné a je to na nej aj dosť poznať.. Nazvime ju Dáša. Dáša dostala menovku a plný úväzok. Absolvovali sme spolu školenie na hygiene a už tam sme všetci ostatní pochopili, že tu niekde nastal skrat. Dáša si písala poznámky takým chaotickým spôsobom, že sme sa všetci nestíhali čudovať. Dokonca už tam oslovila pani riaditeľku a v nejakom súkromnom rozhovore, ktorý prebiehal pred nami dala riaditeľka jasne neverbálne najavo, že je prekvapená, že tam je.. Verbálne jej samozrejme gratulovala k práci.

Prišiel čas zaučenia v živom obchode. Dáša motala, čo sa dalo. Sťažovali sa na ňu všetci. Zamestnanci zo susedného mesta, aj tí naši. O vedení ani nehovoriac. Akú úlohu ste jej dali, buď ju urobila čiastočne a aj to zle, alebo vôbec. Nerešpektovala pokyny, ani pracovný harmonogram, dokonca sa vyvyšovala nad vedúce. A tak sa stalo, čo sa zákonite muselo stať. Dáša dostala výpoveď a všetci si vydýchli.

Až pokiaľ nenavštívil našu prevádzku a jeho najvyššieho primátor. Nikto sme tomu nevenovali veľkú pozornosť, lebo veď.. Čo by na tom bolo čudné.. Čudné to začalo byť až po smene, keď nám náš MNGR povedal, že Dáša príde späť. Nechápavo sme sa na neho dívali, že čoooo? A on že: „A čo myslíte, načo tu bol dnes primátor?“

 

A vtedy sa to stalo..

 

Vtedy náš primátor nestratil len jeden voličský hlas a to ten môj, ale ešte hlasy cca desať ľudí, ktorí pracujú v obchode a majú trvalý pobyt v meste. Nechápem, prečo to urobil. Prečo primátor ide orodovať za ženu s magisterským titulom do obchodu, aby ju vzali späť na miesto predavačky. Prečo ju nezamestnal hned na začiatku svojho funkčného obdobia,ako svoju sekretárku, či asistentku? A ak chce predsa len pracovať v obchode, prečo si primátor neotvorí malé lokálne potraviny a nezverí jej ich prevádzku?

Ozaj to nechápem. A je to škoda. Lebo až donedávna som si myslela, že ten náš primátor nie je zlý chlap. Že pre mesto toho urobil dosť.

Ale jedným neuváženým činom zhodil všetku svoju prácu zo stola a zašliapol ju jedniným výrazom: RODINKARSTVO…

 

Alebo si myslíte, že sa takto postaví za každého svojho občana, čo príde o prácu?

Ja nie..

 

 

 

 

Človek mieni. .

05.02.2021

Antigenove testovanie.. Nestastne.. Od novembra som ako pendler testovana dvakrat do mesiaca.. Aj teraz som planovala a registraciou si potvrdila termin na 3.2.. Lenze co cert nechcel, planovana cesta do zahranicia sa na vikend zrusila, teda rozumne bolo o par dni posunut aj test, aby vydrzal 14 dni co najdlhsie.. To nebol predsa problem.. Cez kontaktny formular som odoslala poziadavku, a [...]

Prežila som XIII. ..

05.09.2020

Kapitolka trinasta Den zacal, ako kazdy iny.. O piatej uz mi vonia kava na stole. Popijam ju s janou, ktora je v tej istej budove, no nesmieme sa stretnut. Pijeme ju cez messenger, popripade si volame. Jana je trosku nervoznejsia. Chapem ju. Po 5tich tyzdnoch ide domov.. Ja som na tom lepsie psychicky, lebo idem z domu.. Aj ked domov.. Aj ked.. Tazko povedat. Cela situacia je taziva. Este len [...]

Prežila som XII. .

03.09.2020

Kapitolka dvanasta Odrazu je den testovania. Ohlaseni su na 9:30 a my sa naivne domnievame, ze to tak aj bude. Ranajky nam prinesu o cosi skor, pretoze dve hodinky pred testom sa nemoze jest, ani praktikovat ustnu hygienu. Na ranajkach nas prekvapila jedna vec. Vzdy sme mali na pitie caj, alebo bielu kavu, alebo dzus.. Odrazu nejaka sladka voda.. Mne to, priznam sa, vobec neprislo divne. Len [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

missellie

Píšem, čo žijem.. A žijem, čo píšem..

Štatistiky blogu

Počet článkov: 96
Celková čítanosť: 213446x
Priemerná čítanosť článkov: 2223x

Autor blogu