Založ si blog

A vy aké máte ťažkosti..?

Dnes si dovolím prerušiť seriál o mojej kariére v Policanom zbore.. Dnes som plná pocitov.. Teda, to som vždy.. Len dnes sú tie pocity také veľmi zvláštne.. Ľudské.. Pozitívne..

 

Som čerstvo prepustená pacientka. A z nemocnice som si priniesla okrem modrín na rukách a bruchu aj super pocit,že ešte nie je všetkým dňom koniec. Že sú ľudia, ktorým na tých druhých záleží. A to je strašne fajn..

 

Je zaujímavé pozorovať,ako zdravotné problémy zblížia ľudí. Bez ohľadu na vek, farbu pleti, či vierovyznanie.. Viem, viem.. nejdem zabrdať do tejto témy. Len som bola unesená,ako sa ma ženičky na oddelení ihneď ujali. Ako som zapadla medzi nich okamžite a bez okolkov,ako keby sme už štyri roky bývali spolu na internátnej izbe.. Pritom to boli ženy vo veku od 83 do mojich 36.. :)) Brali ma tam,ako mláďatko,ale nikdy mi nedali pocítiť,že medzi ne nepatrím..

 

Včera mi prepustili spolubývajúcu a hneď v noci priviezli ďalšiu pani s vysokým tlakom. Kým ja som ráno dávala na ňu pozor a podávala jej pohár vody,či tabletky z kabelky,lebo jej bolo zle, ostatné ženy prišli na izbu so širokým úsmevom a jednoduchou otázkou..

 

„A vy aké máte ťažkosti?.. „

 

A tá chorá pani napriek svojim zdravotným problémom.. Tá sa usmiala.. 🙂

Človek mieni. .

05.02.2021

Antigenove testovanie.. Nestastne.. Od novembra som ako pendler testovana dvakrat do mesiaca.. Aj teraz som planovala a registraciou si potvrdila termin na 3.2.. Lenze co cert nechcel, planovana cesta do zahranicia sa na vikend zrusila, teda rozumne bolo o par dni posunut aj test, aby vydrzal 14 dni co najdlhsie.. To nebol predsa problem.. Cez kontaktny formular som odoslala poziadavku, a [...]

Prežila som XIII. ..

05.09.2020

Kapitolka trinasta Den zacal, ako kazdy iny.. O piatej uz mi vonia kava na stole. Popijam ju s janou, ktora je v tej istej budove, no nesmieme sa stretnut. Pijeme ju cez messenger, popripade si volame. Jana je trosku nervoznejsia. Chapem ju. Po 5tich tyzdnoch ide domov.. Ja som na tom lepsie psychicky, lebo idem z domu.. Aj ked domov.. Aj ked.. Tazko povedat. Cela situacia je taziva. Este len [...]

Prežila som XII. .

03.09.2020

Kapitolka dvanasta Odrazu je den testovania. Ohlaseni su na 9:30 a my sa naivne domnievame, ze to tak aj bude. Ranajky nam prinesu o cosi skor, pretoze dve hodinky pred testom sa nemoze jest, ani praktikovat ustnu hygienu. Na ranajkach nas prekvapila jedna vec. Vzdy sme mali na pitie caj, alebo bielu kavu, alebo dzus.. Odrazu nejaka sladka voda.. Mne to, priznam sa, vobec neprislo divne. Len [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

missellie

Píšem, čo žijem.. A žijem, čo píšem..

Štatistiky blogu

Počet článkov: 96
Celková čítanosť: 213778x
Priemerná čítanosť článkov: 2227x

Autor blogu